sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kuppikakut piparin makuisena

Jouluisia mausteita,
hurmaavaa makeutta,
piparisissa kuppikakuissa.
Tuoksu jouluinen,
makeus suloinen,
piparisten kuppikakkujen.
Vesi kielelle herahtaa,
makuhermoja tuudittaa,
kun piparisia kuppikakkuja maistaa.
 
- neiti leipuri 22.12.2013
 
 
 


Jouluiset kuppikakut 12 kpl
 
1,8 dl vehnäjauhoja
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
40 g voita/margariinia
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
 
Kuorrute:
 
4 dl tomusokeria siivilöitynä
80 g voita (jos käytät jotain pehmeämpää rasvaa, laita hieman vähemmän!)
0,25 dl täysmaitoa
2 tippaa vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, piparkakkumauste ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitellen joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja loppu maito sekaisin. Kaada seos monitoimikoneeseen ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiit kakut ovat vaaleanruskeita ja pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Sekoita pehmeään rasvaan tomusokeri voimakkaasti lusikalla sekoittaen, kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon maito sekä vanilja-aromi ja sekoita. Jos seos on liian tönkköä, lisää maitoa. Jos se on löysää, lisää tomusokeria.
 
Kuorruta täysin jäähtyneet kakut.



 
 



 

2 kommenttia:

  1. Onpas kauniin näköisiä! Sähän osaat runoillakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, pieni runo tuli väsättyä. :D Kiitos. Olivat hyvän makuisiakin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)