perjantai 20. joulukuuta 2013

Kuivahtaneen leivän käyttövinkkejä

Kaikilla on varmasti joskus käynyt niin, että leipä kuivuu kovaksi. Leipää voi kuitenkin pelastaa; sekin on osa hävikistä herkuksi -kampanjaa. Kun ruoan hukkaan meno vähenee, säästyy rahaa. Joten miksi heittää pois leipää, josta voisi vielä tehdä jotain?
 
  • Paahda leipä. Se tuo tuoreutta.Tosin ei tehoa aivan kivikovaan leipään.
 
 
  • Krutongit ovat rapeita leipäkuutioita, jotka sopivat lukuisiin salaatteihin. Resepti on helppo: Kuutioi kuiva leipä. Paista leipäkuutiot pannulla oliiviöljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Heitä sekaan myös mausteita, esimerkiksi grillimauste sopii hyvin.




Siinä hieman vinkkejä, saatan tehdä jatko-osankin, tosin en tänään. Nyt kiiruhdan tekemään perjantai-illan herkkuruokaa - nimittäin lämpimiä leipiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)