tiistai 24. joulukuuta 2013

Kardemumma-kanelikakku

Löysin aivan ihanalta kuulostavan reseptin Marenkikeijun blogista. Siinä tavallista kuivakakkua oli maustettu kardemummalla ja kakun sisään oli laitettu seos, jossa oli kanelia ja fariinisokeria. En voinut olla kokeilematta!
 
Eteeni muodostui kuitenkin pieni ongelma: koiranpentuni Sara nukkui. En halunnut herättää sitä, joten vatkattavan kakun sijaista tein pohjan toisella reseptillä. Muruseos on samalainen kuin Marenkikeijulla. 
 
Oli todella ihanan makuista kakkua ja se sopi täydellisesti joulun ajan leivonnaiseksi.




Kardemumma-kanelikakku 2 litran kakkuvuokaan



150 g margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa

Muruseos
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
50 g voita

Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti puulastalla. Nypi muruseoksen ainekset keskenään. Kaada voideltuun vuokaan puolet taikina, ripottele päälle muruseos ja sitten loppu taikina. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva että kokeilit tätä reseptiä! Näyttää kyllä niiin ihanalta! :)
    En minäkään olisi halunnut herättää sellaista pientä ja ihanaa koiranpentua! :3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)