maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulun jälkiruokia osa 6

Nyt aloitetaan joulumenun kokoaminen. Yleensä se on perinteinen, lähes joka joulu samanlainen, pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Jälkiruoka tuottaa monille eniten päänvaivaa. Sen täytyisi olla kevyt, juhlava ja nopeasti tai etukäteen valmistettava.
 
Näistä joulun jälkiruoista tulee moniosainen sarja. Jokaisessa postauksessa on yksi jälkiruoka resepteineen. Olen itse testannut kaikki reseptit.
 
 
Postaussarja huipentuu upeaan, jouluiseen juustokakkuun.
 
 
 
 
Vanhemmat postaukset:


 Jouluinen juustokakku 6:lle

Tämä on todella helppo ja hyvä jälkiruoka jouluksi. Kevyt täyte ja piparinen pohja täydentävät toisiaan. Tämä juustokakku pakastetaan, joten kipinkapin kauppaan hakemaan ainekset. Juustokakun voi tehdä ainakin pari päivää etukäteen, mutta kakun pitää olla vähintään 3-4 tuntia pakastimessa.
 
Alkuperäinen resepti on Santa Marian mainoksesta, mutta olen tehnyt ohjeeseen aika suuriakin muutoksia... Alkuperäisen reseptin löytää joululehtien lisäksi esimerkiksi täältä.
 
18-24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan (Vuoan koolla ei ole niin suurta merkitystä, mutta mitä suurempi vuoka sitä matalampi kakku.)
 
Pohjaan
n. 75 g pipareita
50 g voisulaa
 
Täytteeksi
2 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljasokeria
 
Pinnalle
pähkinä- tai mantelirouhetta
 
Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula. Painele seos voidellun irtopohjavuoan pohjalle. 
 
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään ja lisää kermavaahtoon. 
 
Levitä täyte pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 
Ripottele päälle pähkinärouhetta koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)