lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulun jälkiruokia osa 5

Nyt on jo aika aloittaa joulumenun kokoaminen. Yleensä se on perinteinen, lähes joka joulu samanlainen, pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Jälkiruoka tuottaa monille eniten päänvaivaa. Sen täytyisi olla kevyt, juhlava ja nopeasti tai etukäteen valmistettava.
 
Näistä joulun jälkiruoista tulee moniosainen sarja. Jokaisessa postauksessa on yksi jälkiruoka resepteineen. Olen itse testannut kaikki reseptit.
 







Marjoja kinuskivaahdon kera 8:lle

Kinuski ja happamat marjat ovat kuin luotuja toisilleen. Yleensä marjat on tarjottu kinuskikastikkeen kera, mutta uudenlaisessa versiossa ne saavat vierelleen kinuskivaahtoa.

n. 8dl puolukoita, karpaloita tai karviaisia (pakastetut käyvät)
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Kuorrutteen kinuskikastike kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, sillä se vaahtoutuu vain täysin kylmänä. Ennen ruokailun aloittimista kastikkeen voi vatkata kinuskivaahdoksi ja jakaa annoksiksi. Pakastetut marjat kannattaa laittaa myöskin tässä vaiheessa kulhoihin.

Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään.
 
Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on kuin kermavaahtoa. Jaa vaahto annoksiin, asettele vierelle pakastemarjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)