tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulun jälkiruokia osa 4

Nyt on jo aika aloittaa joulumenun kokoaminen. Yleensä se on perinteinen, lähes joka joulu samanlainen, pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Jälkiruoka tuottaa monille eniten päänvaivaa. Sen täytyisi olla kevyt, juhlava ja nopeasti tai etukäteen valmistettava.
 
Näistä joulun jälkiruoista tulee moniosainen sarja. Jokaisessa postauksessa on yksi jälkiruoka resepteineen. Olen itse testannut kaikki reseptit.
 



Jäädyke

Raikas ja kevyt jälkiruoka, joka kruunaa aterian.

3 dl marjoja
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 muna

Survo marjat. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Vaahdota muna ja loppu sokeri toisessa kulhossa. Sekoita munavaahtoon varovasti marjasurvos. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada seos rengasvuokaan ja laita tuorekelmulla peitettynä pakastimeen pariksi tunniksi. Jäädyke irtoaa vuoasta helposti, kun sen kastaa kuumaan veteen. Koristele täyttämällä jäädykkeen kolo marjoilla.
 
Tämän voi tehdä myös hedelmistä; esimerkiksi päärynää ja ripaus kanelia!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)