sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulun jälkiruokia osa 3

Nyt on jo aika aloittaa joulumenun kokoaminen. Yleensä se on perinteinen, lähes joka joulu samanlainen, pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Jälkiruoka tuottaa monille eniten päänvaivaa. Sen täytyisi olla kevyt, juhlava ja nopeasti tai etukäteen valmistettava.
 
Näistä joulun jälkiruoista tulee moniosainen sarja. Jokaisessa postauksessa on yksi jälkiruoka resepteineen. Olen itse testannut kaikki reseptit.
 Puolukka-vaniljakerroskiisseli 4:lle
 
Normaalisti tavallinen kiisseli saa juhlavamman vivahteen kerroksista, joissa maistuu puolukka ja vanilja. Kiisselin voi valmistaa juuri ennen jouluateriaa ja säilyttää huoneenlämmössä.
 
Vaniljakiisseli:
4 dl maitoa
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
 
Marjakiisseli:
4 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
2 dl puolukoita
0,5 dl sokeria
(sokeria päälle ripoteltavaksi)
 
Valmista vaniljakiisseli: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa. Kuumenna kiisseliä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Ota pois levyltä ja lisää vaniljasokeri. Jaa neljään lasiin ja jätä odottamaan huoneenlämpöön.
 
Valmista marjakiisseli: Kiehauta 3 dl vettä, sokeri ja marjat. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes puolukat ovat hajonneet täysin. Erottele puolukan rippeet nesteestä siivilöiden. Kaada kattilaan neste, loppu vesi sekä perunajauhot. Pulpauta ja ota pois levyltä. Jaa kiisseli vaniljakiisselin päälle ja ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)