tiistai 24. joulukuuta 2013

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko 4:lle

1 kg jauhoista perunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
0,5 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
1 rkl voita
 
Pese ja keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta heti. Anna soseen hetki jäähtyä. Lisää jauhot ripotellen ja samalla hyvin sekoittaen. Lisää tarvittaessa hieman perunan keitinvettä. Peitä seos liinalla ja jätä lämpimään paikkaan imeltymään yön yli.
 
Lisää perunasoseen joukkoon maito, siirappi, suola sekä rasva pieninä nokareina. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai kahteen pienempään. Täytä vuoat puolilleen, sillä laatikko kuohuu kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa noin 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)