keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Askartelua - Pikkuinen konditoria

Näin viikonloppuna Sinooperisssa kauniin rasian, jonka sisällä oli pikkuisia leivonnaisia ja ihminen. Mielestäni idea oli hauska, joten toteutin sen itse askartelemalla. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Se on hyvin erilainen kuin Sinooperissa, mutta tarkoitukseni ei ollutkaan tehdä kopiota.
 
 
Hyvää materiaalia hiuksiin
 
Konditoria rasiassa
 
rasia, jonka yksi sivu on lasia, syvyys n. 10 cm, korkeus 20 cm ja leveys 20 cm
 
esim vaahtomuovia pöydäksi
pitsikangasta tms pöytäliinaksi
(2 nastaa)
 
styrox-pallo
varrastikku
hiuksiksi sopivaa ainetta/lankaa
kangasta (nuken vaatteisiin)
 
aineksia leivonnaisten tekoon
 
 
 
 
 
 
Puhdista rasia pölystä. Leikkaa vaahtomuovista pala, joka on sopivan kokoinen rasiaan, pöydäksi. Leikkaa vaahtomuovin mukaan sopivan kokoinen pöytäliina ja kiinnitä se nastoilla pöytään. Laita pöytä rasiaan.
 
 
 
 
 
 
 
Nuken vaatteita kehittelemässä
 
Tee nukke: Leikkaa sopivan kokoinen vartalo nukelle. Kiinnitä pallo siihen ja tee kasvot. Kiinnitä hiukset. Valmista nukelle vaatteet. Itse tein vain mekon neliön muotoisesta kankaasta kietaisemalla ja neulalla kiinnittämällä, mutta vain mielikuvitus rajoittaa vaatteita. Kiinnitä mekko nuken tikkuun. Asettele nukke rasiaan.
 
 
 
 
 
 
Itse tein leivonnaisiksi kinuskikakun (valkoinen, ihmeellisen mallinen pala, jonka päälle kellertävä litteä nappula(=kinuski) ja koristelu valkoisella paperilla tms.), karjalanpiirakoita (ruskeasta pahvista soikioita, joihin valkoisesta paperista täyte) ja hunajakeksejä (litteitä kullanhohtoisia helmiä). Sinä voit tehdä juuri niitä leivonnaisia, jotka rasiaasi tahdot!
 
Karjalanpiirakat, yksi ilman täytettä
 
Kinuskikakku
 
Kinuskikakun ainekset
 
 
Kiinnitä takakansi paikoilleen ja pikkuinen konditoria on valmis.
 
 
 
 


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)