lauantai 16. marraskuuta 2013

Valkosipuliperunat, uunilohi ja paprikasalaatti

Mieleni teki kokkailla, joten söimme lounaaksi melkein kuin ravintolaruokaa. Valmistus on todella helppoa, mutta silti saa loihdittua upean aterian.

 
Valkosipuliperunat 4:lle
 
12 perunaa
3 valkosipulin kynttä
1 prk eli 2 dl ruokakermaa
 
Kuori perunat. Siivuta ne puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut öljyttyyn vuokaan. Silppua valkosipulin kynnet ja sekoita ne perunoiden joukkoon. Kaada ruokakerma vuokaan. Paista 200 asteessa n.1 h 30 minuuttia.
 
Uunilohi 4:lle
 
n. 600 g lohi
mausteita
 
Laita lohi vuokaan ja mausta se. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
 
Paprikasalaatti kastikkeella (kastikkeen voi jättää pois, jos ei siitä pidä)
 
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
noin puolet ruukkusalaatista
 
kastike:
2 tl (omenaviini)etikkaa
4 tl oliiviöljyä
mausteita: suolaa, pippuria, oreganoa/basilikaa, grillausmaustetta...
 
Pese ja revi salaatinlehdet ja viipaloi paprikat. Sekoita paprikat ja salaatti. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
 


2 kommenttia:

  1. Ootko koittanut maustaa lohifilettä vihreällä pestolla? Sivelet reilusti pintaan ja kypsennät... Takulla maukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koittanut, joten täytyykin ostaa pestoa! Kiitos ihanasta vinkistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)