lauantai 16. marraskuuta 2013

Porkkanapiirakka

Eilen illalla päätin valmistaa porkkanakakun. Ohjeen nimi oli porkkanapiirakka ja se tehtiin pellille. Muokkasin ohjetta puolikkaaksi alkuperäisestä ja tein sen kakkuvuokaan. Kuorrutetta laitoin runsaammin ja tein sen eritavalla kuin alkuperäinen ohje. Annoin kakun olla yön yli jääkaapissa kuorrutettuna. Se kannatti, sillä aamulla kakku oli ihanan mehevää. Alla oleva resepti on siis minun muokkaamani.
 
Porkkanapiirakka n. 24 cm halkaijaltaan oleva vuoka
 
2 munaa
1,5 dl sokeria
130 g voita/margariinia
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl kanelia
150 g porkkanoita (eli yksi iso porkkana) raastettuna
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu, jäähtynyt rasva sekä kuiva-aineseos ja porkkanaraaste. Sekoita varovasti. Voitele (ja korppujauhota) vuoka ja kaada taikina siihen. Kypsennä 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Kuorrute:
 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl appelsiinimehua
1 dl tomusokeria
 
Sekoita kuorrute ja valuta kakun päälle. Koristele kakun kuorrute halutessasi haarukalla vedellen.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)