lauantai 23. marraskuuta 2013

Piparkakut

Tein jo eilen piparkakkutaikinan jääkaappiin. Tänään leivoin siitä pipareita siskoni kanssa. Piparit olivat ihania, varsinkin glögin kera.


Piparkakut n. 50 kpl koosta riippuen

125 g margariinia tai voita
0,75 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja



1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta ne samalla puuhaarukalla sekoittaen.
 
2. Vatkaa seos voimakkaasti puulastalla haaleaksi ja lísää muna. Lisää sitten jauhot, joihin sooda on sekoitettu.
 
3. Laita taikinan kelmuun tai kannelliseen kulhoon ja jääkaappiin. Jätä mielellään odottamaan vuorokaudeksi.
 
4. Kaaviloi taikina osissa levyiksi ja ota muotilla piparkakkuja. Laita piparkakut pellille leivinpaperille sentin päästä toisistaan.
 
5. Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen 4-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
 
Ohje on otettu kotitalouden kirjastani, jonka nimi on Taituri - kotitalous 7-9.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)