sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Pehmeä karviais-piimäpiirakka

Mikä nopeaa, ihanaa karviaisista? Tietenkin piimäpiirakkaa!
 
 
Piimäpiirakan reseptin löysin Mustikkasuun blogista:

Tein piirakan puolikkaana isoon pyöreään vuokaan ja muuntelin hieman ohjetta. Alla oleva resepti on niillä määrillä mitä itse tein.
 
Karviais-piimäpiirakka n. 29 cm piirasvuokaan tai kaksinkertaisena pellille
 
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 dl piimää
n. 0,4 dl (eli vajaa puoli desilitraa) öljyä
1,5 dl sokeria
 

Sekoita vehnäjauhoihin hiutaleet, sooda, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon piimä, öljy ja sokeri. Kaada taikina öljyllä voideltuun vuokaan ja ripottele päälle karviaiset. Kypsennä 200 asteessa n. 25 minuuttia. Tarjoa piirakan kanssa kermavaahtoa.
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)