torstai 28. marraskuuta 2013

Pehmeä, itse leivottu kakko

Leivoimme tänään kotitaloudessa kakkoa. Kaupasta ostettu kakko on hyvää, mutta itse tehty on parempaa. Valmistaminen on yhtä helppoa kuin sämpylöiden teko, joten kannattaa kokeilla. Alempaa löytyvällä reseptillä saat ihanan muhkean ja pehmeän kakon.
 
Kakko n. 8 palaa
 
2,5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 tl sokeria
0,75 tl suolaa
3 rkl siemeniä (laitoin pellavansiemenrouhetta)
1 dl grahamjauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
 
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja sekoita se nesteeseen puulastalla. Lisää sokeri, suola, ja grahamjauhot. Ala lisätä jauhoja pikkuhiljaa samalla vaivaten. Lisää loppuvaiheessa öljy. Taikina on valmista, kun se irtoaa vaivaamalla kulhon reunoista.
 
Kohota taikinaa noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Laita se pellille leivinpaperin päällä ja muotoile pyöreäksi, korkeus saa olla 3-5 cm. Ota lasilla keskeltä pyöreä pala. Lisää pala kakon pohjaan. Kohota n. 30 minuuttia.

Pistele kakko haarukalla tai pistelinakkinilla. Vedä puukolla urat (älä pohjaan asti!) niihin kohtiin, mistä kakko kypsänä leikataan.
 
Paista kakkoa noin 20 minuuttia 200 asteessa, uunin keskitasolla.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)