lauantai 2. marraskuuta 2013

Nopeat teeleivät

Leivoin teeleipiä lounaan seuraksi, joka oli tänään äitini tekemää keittoa. Teeleivät ovat nopeatekoisia, puoli tuntia paistoaika mukaan lukien.
 
Ohje on otettu jostain vanhasta leivontakirjasta, jonka kannet eivät ole enää tallella. Olen hieman muunnellut ohjetta, joten alla oleva ei ole alkuperäinen.
 
Nopeat teeleivät 12 palaa
 
2,5 dl hiutaleita (itse laitoin puolet ruishiutaleita ja puolet kaurahiutaleita
2,5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g voita/margariinia
2 dl maitoa
2 dl porkkana- tai juustoraastetta (laitoin tänään juustoraastetta)
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lisää kuiviin aineisiin voisula, maitoa ja raaste lastalla sekoittaen. Huom, jos käytät juustoraastetta, jätä pieni määrä sivuun (se ripotellaan pinnalle) !
 
Levitä taikina lastalla tai veitsellä n. 23 cm x 30 cm leivinpaperoituun vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle n. 23 cm x 30 cm suorakulmioksi. Jos käytit juustoraastetta, ripottele se nyt tasaisesti levyn päälle. Leikkaa levy taikinapyörällä 12 osaan.
 
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean värin.

Uuniin menossa...
Sopii erinomaisesti keittojen kanssa tai iltapalaksi!
Päälle sipaisu voita ja siivu juustoa... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)