keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulun jälkiruokia osa 1

Luulen, että nyt jo aika aloittaa joulumenun kokoaminen. Yleensä se on perinteinen, lähes joka joulu samanlainen, pieniä muutoksia lukuun ottamatta. Jälkiruoka tuottaa monille eniten päänvaivaa. Sen täytyisi olla kevyt, juhlava ja nopeasti tai etukäteen valmistettava.
 
Näistä joulun jälkiruoista tulee moniosainen sarja. Jokaisessa postauksessa on yksi jälkiruoka resepteineen.
 
Jouluinen pavlova
 
Tämän pohjan voi tehdä pari päivää ennen ja säilyttää huoneenlämmössä. Jouluaattoateriaa ennen voi vatkata kerman ja juuri ennen tarjoilua täyttää kakun.
 
6 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
2-3 dl kuohukermaa
puolukoita (muutkin marjat käyvät, mutta puolukka tuo jouluisuutta)
 
Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Piirrä leivinpaperille pellille n. 24 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä.
 
Vaahdota valkuaisia ja lisää sokereita vähitellen. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Vaahto on valmis, kun se ei valahda väärinpäin olevan kulhon pohjalta.
 
Lusikoi vaahto ympyrän sisään, jät reunat korkeammiksi. Paista 1h 30min. Anna jäähtyä.
 
Täytä kermavaahdolla ja puolukoilla. 
 
Ihana, kevyt jälkiruoka, joka kruunaa aterian. Rapsakka kuori ja sisältä sitkeä pehmeys hurmaavat jokaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)