sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivän lounas

Isosiskoni tuli tänään meille isänpäivälounaalle. Söimme juustoja, tomaatti-mozzarellasalaattia, valkosipuliperunoita ja jauhelihapihvejä. Jälkiruuaksi aamulta jäänyttä kinuskikakkua.
 
 
Tomaatti-mozzarellasalaatti
 
1 jäävuorisalaattiruukku
3 tomaattia
1 pkt mozzarellaa
 
kastikkeeseen
2 tl (omenaviini)etikkaa
4 tl oliiviöljyä
kuivattua basilikaa
ripaus suolaa
rouhaus pippuria
 
Pese salaatti, lohko tomaatit ja siivuta mozzarella. Kerrostele laakeaan kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.
 
Valkosipuliperunat 4:lle
 
12 perunaa
3 valkosipulin kynttä
1 prk eli 2 dl ruokakermaa
 
Kuori perunat. Siivuta ne puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut öljyttyyn vuokaan. Silppua valkosipulin kynnet ja sekoita ne perunoiden joukkoon. Kaada ruokakerma vuokaan. Paista 200 asteessa n.1 h 30 minuuttia.

Jauhelihapihvit uunissa 8 pihviä

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
500 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
1 kananmuna
1 rkl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl cayennepippuria
0,25 tl valkopippuria
0,25 tl mustapippuria

Laita korppujauhot veteen. Silppua sipulit ja kuullota niitä mikrossa öljyssä 2 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset keskenään.  Muotoile pellille 8 pihviä. Paista pihvejä 200 asteessa n. 25 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)