tiistai 19. marraskuuta 2013

Ihanan pehmeä, kinuskinen maustekakku

Eräs henkilö ehdotti minulle tätä kakkua miettiessäni mitä leipoisin pakastimeen joulun jälkiruuaksi. Ohje löytyi Maku-lehden nettisivujen resepteistä, ja testasin kakkua tänään. Maistoin kakkua pari tuntia leipomisen jälkeen; pehmeää, kosteaa, mausteista, syntisen hyvää. Juuri sellaista, mitä toivoinkin sen olevan. Huomenna leivon toisen kakun pakastimeen, mutta kuorrutteen teen vasta tarjoilupäivänä. Ohje on munaton, ja siitä saa helposti laktoosittoman. Suosittelen kokeilemaan, jos vesi herahti kielelle kakkua kuvaillessani!
 
Jouluinen maustekakku 15 palaa
 
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 1/2 dl piimää
2 kpl omenaa (raastettuna)
100 g voita (sulatettuna)

Kuorrutus

1 dl kinuskikastiketta
1/2 dl tuorejuustoa
2 rkl koristerakeita
 
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja vähän jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1,5 l). Paista jouluista piimäkakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa piimäkakku vähän jäähtyneenä.
 
Mittaa kinuskikastike kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen jouluisen piimäkakun päälle.
 


4 kommenttia:

  1. Sulle on haaste blogissani! :)

    www.marenkikeijuu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Vautsi, tämä resepti vaikuttaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)