maanantai 11. marraskuuta 2013

Herkulliset sitruunamuffinit

Leivoin nopeat sitruunamuffinit heti tultuani koulusta. Ne olivat todella hyviä, varsinkin juuri uunista tulleina. Seuraavana päivänä muffinit olivat erittäin pehmeitä ja hyviä vieläkin. Siinä suhteessa parempia seuraavana päivänä, koska silloin sitruunan maku voimistuu. Ohjeen löysin Valion sivuilta, mutta muokkasin sitä jonkun verran. Alla oleva on siis tuunattu resepti.
 
Sitruunarahkamuffinit 12 kpl
 
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 prk rahkaa
1 dl juoksevaa rasvaa
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori ja mehu
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rahka, rasva ja sitruunamehu. Sekoita munavaahdon joukkoon jauho-leivinjauheseos, kosteat aineet ja sitruunan kuoriraaste. Annostele taikina 12 muffinivuokaan. Paista 220 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)