lauantai 9. marraskuuta 2013

Feta-tonnikalapizza

Laitoin meille ruuaksi todella hyvää pizzaa. Kannattaa kokeilla! Täytteitä voi varioida mielen mukaan. Jos et pidä sienistä, jätä pois. Tai laita pizzan päälle  ihan eri raaka-aineita kuin alla olevassa reseptissä. Soveltelu on sallittua!
 
Ohut pohja, ei kohotusta ja täytteitä maun mukaan. Voiko olla parempaa?
 
Pizza 2 pellillistä
 
pohjaan
2 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
4,5 dl jauhoja
 
täytteeksi
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tonnikalaa
n. 100 g fetaa
0,5 dl herkkusieniä (säilyke)
n. 6 dl juustoraastetta
mausteita, kuten oreganoa, paprikajauhetta, mustapippurirouhetta...
 
Sekoita jauhoihin hiiva. Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi eli reilusti kättä lämpimämmäksi. Sekoita vesi, suola ja öljy. Lisää hiiva-jauhoseos ja vaivaa tasaiseksi.
 
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat leivinpapereiden päälle pellin kokoiseksi.
 
Levitä tomaattimurska pohjille. Ripottele päälle tonnikala. Pilpo sieniä pienemmiksi ja laita sienet pizzoille fetan kera. Mausta pizzan haluamallasi mausteilla ja ripottele juustoraaste päälle.
 
Paista kumpaakin pohjaa 250 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Anna pizzan jäähtyä hetki pellillä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)