keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Eväsidea töihin: perunasalaatti päivälliseltä jääneistä perunoista

Söimme päivällisellä lihan kanssa keitettyjä perunoita, joista osa jäi syömättä. Äitini ottaa töihin aina omat eväät, ja keitetyistä perunoista sai ihanan perunasalaatin. Perunasalaatti on kuin hävikistä herkuksi, sen tehdessä saa käytettyä perunat jotka muuten vanhenisivat jääkaappiin. Ohje on yhdelle, mutta jos tahdot koko perheelle perunasalaatin, keitä tarkoituksella kerralla enemmän perunoita niin seuraavankin päivän ruoka on valmisteltu.
 
Öljypohjainen perunasalaatti yhdelle
 
3 perunaa
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattipaloja
1-2 rkl aurajuustoa muruina
basilikaa
oreganoa
ripaus pippuria
ripaus suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
 
Viipaloi perunat puolen sentin siivuiksi. Sekoita joukkoon tomaatit, aurajuusto, mausteet ja oliiviöljy. Anna mielellään maustua jääkaapissa, on hyvää seuraavanakin päivänä.  Syö esimerkiksi vaalean leivän kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)