perjantai 8. marraskuuta 2013

Basilicokalaa ja hasselbackan perunoita

Tein tänään meille päivällisen, joka valmistui reilussa tunnissa. Suurin osa ajasta tosin kului uunissa. Kala ja alla olevan ohjeen perunat sopivat hyvin yhteen. Tein itse niin, että ensin laitoin perunat pellille ja uuniin. 15 minuutin päästä lisäsin kalan pellille ja paistoin vielä 40 minuuttia.

Hasselbackan perunat 4:lle

8 isoa perunaa
2 rkl rypsiöljyä
grillausmaustetta (tai muuta haluamaasi)

Kuori perunat. Tee niihin viiltoja, jotka eivät mene pohjaan asti ja ovat n. 0,5 cm paksuja. Sekoita öljyyn mauste. Pyörittele perunat öljyssä ja laita ne sitten vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 1 h.
 
Basilicolohi 4:lle
 
n. 600 g lohi
pasta basilico -maustetta (tai haluamaasi maustetta)
 
Laita lohi vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 40 minuuttia.
 

Hasselbackan perunoita, lohta, fetaa ja punajuurisalaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)