tiistai 15. lokakuuta 2013

Suussasulavat dumlemuffinit ja dumlekaakao

Tänään luvassa vastustamattomien muffineiden resepti ja dumlekaakaota! Niitä ei ehkä kannata samaan aikaan nauttia, tai voi tulla dumlekiintiö täyteen pitkäksi aikaa...

Blogeissa Oh my muffin! -Handmade by Kiitu (http://handmadebykiitu.blogspot.fi/) ja Muffinseja ja muuta (http://maijaleipoo.blogspot.fi/) oli samantapaiset suklaamuffini-reseptit. Kumpikin vaikutti hyvältä, mutta kumpaankaan ei ollut kaikkia aineita. Yhdistelin siis reseptejä ja soveltelin suklaassa. Tuloksena ihanat, sisältä sulaa dumlea olevat muffinit.
Dumlemuffinit 12 suurta muffinia
3 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
75 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
12 dumlea tai 12 palaa haluamaasi suklaata
muffinipelti / 12 isoa muffinivuokaa
Voitele muffinipelti tai laita 12 muffinivuokaa pellille.
Sulata voi tai margariini. Rouhi suklaa.
(50 g tummaa suklaata rouheena = n. 0,75 dl suklaarouhetta)

Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita joukkoon sula voi, munat ja maito.
Lisää taikinaan suklaarouhe sekoittaen.

Jaa taikinaa 12 vuoan pohjille. 
Laita jokaiseen myös dumle tai muu valitsemasi suklaa.

Jaa loppu taikina vuokiin niin, että dumlet peittyvät.
Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia,
eli kunnes ne ovat sormella koettaessa hieman kimmoisia.



Minun muffinini olivat tasan 15 minuuttia.


 Tässä vielä linkit resepteihin, joista omani kehittelin:

http://maijaleipoo.blogspot.fi/2013/10/paras-muffinsiresepti.html

http://handmadebykiitu.blogspot.fi/2013/09/mariannepatkiskuppikakut-leivoin-36.html?showComment=1381639695697



Eräs lukija toivoi helppoa suklaamuffinireseptiä vaihekuvin, joten siksi näin selkeä ohje. Aina en tällaisia tule tekemään, mutta laittakaa vain kommenttia pidättekö enemmän näistä "selko-ohjeista" vai tavallisista.
'

Sitten se kaakao.. Nam, oli kyllä hyvää!

Dumlekaakao helpottaa flunssaan, ainakin parantaa mielialaa jos ei muuten. Ja se on testattu, sillä olen ollut hieman flunssainen. Kiitu laittoi blogiinsa ihanan marianne-kaakaoreseptin, johon meillä ei tietenkään ollut aineita. No, ei se nyt niin tarkkaa ole, tuumein ohjetta ihaillessani. :)

http://handmadebykiitu.blogspot.fi/2013/10/mint-hot-chocolate-marianne.html?showComment=1381806886909#c4652676168931905864

yhdelle, mikrossa (tee kuumennuksen kestävässä mukissa!)

2 dl maitoa
0,5-1 tl tummaa (eli leivonta)kaakaojauhetta
1 dumle (tai vaikka ihan fazerin sinisestä levystä palanen, soveltaa voi!)

Sekoita maito ja kaakaojauhe. Pilpo dumle niin pieneksi kuin mahdollista puukolla. Sekauta palatkin maidon joukkoon ja kuumenna n. 1 minuutti täydellä teholla mikrossa. Sekoita vielä ennen nauttimista.

Hyvää illanjatkoa sinne sohvalle viltin kera ja kaakaokupposen viereen!

9 kommenttia:

  1. Hei! olin tosiaan matkoilla niin en oo nähny sun kommentteja :( Näyttääpä herkulta ku on toi dumble sydän! teen tosiaan aina omat muffinsini muffinsi vuokaan :) sinne vaan paperivuuat joita kaapin pohjalta löytyy ni yleensä tulee sitten se 15 :)

    VastaaPoista
  2. lähteekö sulla noi muffinsit helpolla poiis, vissii ilman paperi vuokaa laitat?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse vaihtelen, missä muffinini paistan. Ja kyllä irtoo muffinipellistä hyvin, jos voitelee ja jauhottaa. Näihin ehkä suosittelen enemmän paperivuokia, koska dumle valui hieman ja pohja oli niin mehevä että tarttui kiinni. Tosin kauniita muffineita sain silti, irrottaminen oli vain työläämpää.

      Poista
  3. Minäkin leivoin tällä ohjeella ja suussasulavia tuli!

    VastaaPoista
  4. Leivoin ja tuli aivan ihania ja meheviä! Suosittelen tätä ohjetta kaikille. Olen vasta 10v joten lapsikin osaa tehdä tämän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa, että tulit kertomaan kokeilleesi näitä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)