sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Miten tuunata kuivakakku meheväksi ja maistuvaksi? (sisältää vinkkejä)

Kuivakakku vai kahvikakku - kukin kutsuu miksi haluaa, mutta itse olen tottunut sanomaan kuivakakku. Kuivakakkureseptejä on maailma täynnä, ja harvempi niistä on oikeasti kuivia. Netin kautta on helppo löytää meheviä ja pitkään säilyviä kakkuja. Silti joskus on mukava palata omaan perusreseptiinsä. Se on varmasti onnistuva ja perinteisesti valmistettu.
 
Mitäpä jos voisi yhdestä perusreseptistä muuttaa erikoisenkin kuivakakun?

Tämä on minun Peruskuivakakku -reseptini. Sitä voi tuunailla vaikka millä tavoin, alempana siitä lisää.

250 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia.


Kuivakakun maustaminen:
 
  • Vaniljakakku: Sekoita kuiviin aineisiin 3 tl vaniljasokeria
  • Tiikerikakku: Jaa taikina kahtia. Sekoita toiseen puoliskoon 2 rkl kaakaojauhetta ja 2 rkl maitoa, toiseen 1 rkl vaniljasokeria. Laita vuokaan puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma, ja päällimmäiseksi loppu vaalea.
  • Murukahvikakku: Sekoita taikinaan 0,5 dl murukahvia (siis kahvijauhetta).
  • Kostea marja/hedelmäkakku: (näin tulee erittäin mehevä kakku) Valmista haluamasi sose/hilloke. Laita puolet taikinasta vuokaan, sitten hilloke, päälle loppu taikina. 
                                              marjasose: Soseuta 1-2 dl marjoja.
                                              raparperi/omenahilloke: Pilko 1-2 raparperin vartta/1-2 omenaa. 
                                              Laita palat ja 1 tl kanelia kuumennuksen kestävään kulhoon ja
                                              kuumenna mikrossa täydellä teholla minuutti. Sekoita.
                                              Jos raparperi/omenapalat eivät ole hajonneet, kuumenna lisää,
                                              kunnes seos on hillokemaista. Anna jäähtyä hieman.
                                              hillo: käytä soseen tai hillokkeen tilalla paistonkestävää hilloa n. 1 dl
  • Jouluinen kakku:  Lisää taikinaan 1-2 dl kuivattuja hedelmiä tai rusinoita.
  • Maustekakku: Sekoita kuiviin aineisiin 1 tl kanelia, 1 tl kaardemummaa, 1 tl inkivääriä ja 0,5 tl neilikkaa
  • Suklaakakku: Korvaa 0,5 dl jauhoista kaakaojauheella. Lisää halutessasi taikinaan 50-100 g rouhittua tummaa/maito/valkosuklaata.
  • Sitruunakakku: Korvaa maito vastapuristetulla sitruunamehulla ja lisää taikinaan 1 sitruunan raastettu kuori.


Kuivakakun kuorruttaminen:
 
  • Sulata 100 g tummaa/maito/valkosuklaata ja levitä kakulle.
  • Vatkaa 4 dl tomusokeria ja 80 g voita monitoimikoneessa/käsivatkaimella murumaiseksi seokseksi keskinopeudella. Käännä hitaalle teholle. Lisää joukkoon pikkuhiljaa 0,25 dl maitoa. Vatkaa seosta vähintään 5 minuuttia koneen suurimmalla teholla. Levitä jäähtyneelle kakulle.
                                                Yllä olevan kuorrutteenkin voi maustaa; 1 tl vaniljasokeria
                                                 tai oman maun mukaan sitruunankuoriraastetta
                                                 tai 2 rkl kaakaojauhetta(lisää silloin voin TAI maidon määrää)...
 
Tässä joku aika sitten tekemäni geishakakku. Siihen kuuluu vielä kuorrutus päälle, nam.. :)
Geishakakku ei ole tehty minun perinteiselläni kuivakakkureseptillä, joten käykää katsomassa senkin ohje: http://leivontaarakkaudella.blogspot.fi/2013/10/geishakakku.html
Millainen on sinun paras kuivakakkureseptisi? Kommentteihin saa laittaa vinkkejä ja reseptejä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)