keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mehevät mokkapalat eli toisinsanoen suklaapiirakka

Leivoin tänään mokkapaloja parhaimmalla mokkapalareseptillä, minkä tiedän. Toisaalta suklaapiirakka olisi mokkapaloja parempi nimi, koska teen sen kakkuvuokaan ja siitä tulee pyöreä ja suht. ohut. :) Lisäksi olen kuullut nimet suklaaruudut ja mokkaruudut. No, kutsukaa millä lystäätte, rakkaalla lapsellahan on monta nimea.

Tämä resepti löytyy jo hieman muunneltuna blogistani, tosin siinä kuorrute oli erilainen. http://leivontaarakkaudella.blogspot.fi/2013/09/taksvarkki.html
 
Maailman parhaat mokkapalat n. 25 cm piirakkavuokaan, kaksin- tai kolminkertaista pellille tehdessäsi
 
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
 
100 g margariinia tai voita
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
 
0,5 dl maitoa
1 muna
 
kuorrutteeseen:
1 rkl voisulaa
1 rkl maitoa
1 rkl vahvaa kahvia
2-3 dl tomusokeria
 
Sekoita kuivat aineet.
 
Laita margariini, vesi ja kaakaojauhe kattilaan ja kiehauta niin, että margariini sulaa.
 
Sekoita keskenään kuivat, kiehautetut ja loput ainekset. Kaada voideltuun (silikoni)vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
 
Kumoa piirakka lautaselle ja anna hieman jäähtyä.
 
Tee kuorrutus: Sekoita ainekset, lisää tomusokeria kunnes seos on hyvin levittyvää.
 
Levitä kuorrutus piiraan päälle ja säilytä jääkaapissa. Leikkaa halutessasi viipaleiksi, kun kuorrutus on jähmettynyt.
 
 
 
 
 

10 kommenttia:

  1. Tuo onkin hyvä idea tehdä pyöreään vuokaan perinteisten palojen sijaan, täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. näyttää kyllä todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva blogi ja houkuttelevan näköisiä ruokia :3 !

    VastaaPoista
  4. täytyy olla kyllä tosi vahvaa kahvia jotta saa kuorutteen tuon väriseks ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah totta, korjaankin reseptiä hiukan... :D

      Poista
  5. Tää oli ihana pohja , mutta tarttu kii vuokaan. Mutta eipäs hätä ollu tän näkönen. Tein siitä kerrosjälkkärin. Piirakan paloja , kermavaahtoa , omenahilloa ja banaania kerroksittain. Oli ihan sika hyvää��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta jälkiruoalta! Ensi kerralla voi kokeilla laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)