maanantai 28. lokakuuta 2013

Mehevä ja nopea tiikerikakku

Leipaisin tänään nopean tiikerikakun. Jos kakun uunissaoloaikaa ei lasketa, tässä menee vain vartin verran. Minulla on eräs tiikerikakkuresepti, jota olen aina tähän asti käyttänyt. Se vatkattava, ja ajattelin kokeilla reseptiä, jossa ei vatkainta tarvita. Yllätyin, sillä alla olevalla ohjeella sain mehevämmän kuin vatkattavalla taikinalla. Kuivakakut ovat hyviä, jos ne eivät ole kuivia. Tällä reseptillä saa mehevän kakun. Kannattaa siis kokeilla! :)

Mehevä tiikerikakku

4,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria

- sekoita

2 dl maitoa
1,5 dl voisulaa
2 kananmunaa

(1-2 tl vaniljasokeria ja 1 rkl kaakaojauhetta)

- lisää kosteat kuivien aineiden joukkoon
- jaa taikina kahtia, sekoita toiseen puoliskoon 1-2 tl vaniljasokeria ja toiseen 1 rkl kaakaojauhetta
- laita voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa, sitten tummaa ja lopuksi vaaleaa taikinaa
- nostele haarukalla, niin saat marmorikuvion
- paista 175 asteessa n. 50 minuuttia
- kumoa, kun kakku on hetken jäähtynyt



Täällä länsi-Suomessa on ollut aika sateiset kelit, ja toivoisin sateen tilalle pikkupakkasen. Koulussa on joka viikko kokeita, joten kiirettä pitää vapaa-ajalla. Leipominen sopii silti aina päiviini. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)