keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Jotain nopeaa, helppoa ja kevyttä: Jogurtti-mustikkapiirakka

Aikomukseni oli tänään tehdä pikkuleipiä, mutta ei ollut tarvittavia aineita. Siksipä turvauduin reseptiini, jolla saa tehtyä vastustamattoman hyvää piirakkaa.
 
 
 
Olen tuunaillut pohjan reseptiä ja kokemuksella päätynyt näihin ainesuhteisiin. Pohja on pehmeä, täyte ihanan mehevää. Kaloreita en koskaan leivonnaisissani laske, mutta tämä on varmasti yksi kevyimmistä leivonnaisista. Tai no, tässä on kyllä se vaarana, että syö yksin koko piirakan heti kun se on tullut uunista... :)
 
 
Nopea, helppo ja kevyt mustikkapiirakka (halkaisijaltaan n. 27 cm vuokaan)
 
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruishiutaleita (kaurahiutaleet käyvät myös)
1 tl leivinjauhetta
 
4-5 dl tupreita tai pakastettuja mustikoita (muutkin marjat käyvät)
2 dl maustamatonta jogurttia (käy myös 250 g rahkaa tai kermaviiliä)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
 
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. (Ne voi sekoittaa joukkoon sähkövatkaimen tai monitoimikoneen pienimmällä teholla.) Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Tämä kohta on helppo tehdä veitsellä. Itse en sottaa lainkaan käsiäni vaan levitän taikinan veitsen avulla.)
 
Sekoita täytteen ainekset keskenään mustikoita lukuun ottamatta. Ripottele mustikat taikinan päälle ja valuta myös täyte.
 
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

 
Nauti.
 

Oli pakko maistaa heti, kun tuoksuikin niin hyvältä. <3






2 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalta! :) Varmasti todella hyvää, ja helppoa ja nopeaa! Äitini valmistaa aina lähes samanlaisella reseptillä mustikkapiirakkaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)