keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Geishakakku

Heippa!

Leivoin tänään geishakakun. Valintaan päädyin siksi, että se on nopea valmistaa, minun teki mieli suklaista kakkua ja meillä oli kaapissa 100 g geishalevy. :)

Geishakakku (hieman pienempi kuin tavallinen kuivakakku, jos tahdot ison; tee puolitoistakertaisena)

100 g margariinia
50 g geishaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa

kuorrutus/koristelu:
50 g geishaa
nonparellejä/valkosuklaata

Sulata margariini. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti puulastalla ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia.
 
Ota kakku uunista ja kumoa muutaman minuutin päästä. Sulata suklaa ja valuta se kakun päälle. Koristele iloisen värisillä nonpareilla tai valkosuklaalla.
 
Vinkkejä!
  • Ennen kumoamista anna kakun olla 3-10 minuuttia, muuten se halkeaa helposti kumottaessa.
  • Tarkkaile kakkua uunissa, sillä paistoaika riippuu aivan uunisi tehosta. Tikkutesti on hyvä keino!
  • Kuorrutus ei ole välttämätön.
Maistan kakkua huomenaamulla, joten makuarviota ette vielä kuule. :D

// Oli hyvää kakkua! :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)