perjantai 11. lokakuuta 2013

Fetalla täytettyä possua ja uunikasviksia- ja perunoita sekä helpot mansikkaleivokset

Heippa, ja hyvää perjantai-iltaa!

Tänään kokkailin helppoa, mutta hyvää ruokaa, mitä ennenkin olen tehnyt. Ohje löytyy jo blogistani, mutta laitan sen silti tähän. Pieniä muutoksia kuitenkin tein. :)

Täytettyä possua ja uunikasviksia 4:lle
possun sisäfile n. 600 g
basilikaa
50-150 g fetaa, eli jääkaapista löytyvät fetapurkin jämät
(halutessa mausteita, itse laitoin basilika-maustetta kun tuoretta basilikaa oli vähän)

 8 pientä perunaa tai vähemmän isompia
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
oliivi- tai rypsiöljyä
mausteita

Ota sisäfile lämpenemään vähintään 30 minuuttia ennen paistoa. Leikkaa se puoliksi, muttei ihan läpi asti. Levitä leikattuja sivuja hieman. Sisäfileen pitäisi näyttää kuvan kaltaiselta.


 
Lähde leikkaamaan kuvan osoittamalla tavalla. Leikkaa puoleen väliin sivua. Tee molemmat sisäfileen sivut näin.


 
Fileen pitäisi näyttää tältä.

 
Murustele feta ja laita fileen päälle. Ripottele myös basilika ja mausteet.



Rullaa liha kiinni ja kiinnitä varmuudeksi coktailtikuilla. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa 25 minuuttia.


 
Kuori kasvikset ja perunat. Lohko sopiviksi paloiksi, perunat neljään tai kuuteen osaan. Laita kaikki kippaan ja sekoita joukkoon öljyä ja mausteita.
 
Minä laitoin pasta basilico -maustetta ja oliiviöljyä.

 
Nosta liha pois uunista ja levitä kasvikset sekä perunat sen viereen. Jatka paistoa vielä 35-40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
 



Nauti!


Ja sitten leivotaan! Kääretorttulevy valmistuu nopeasti ja siitä saa tehtyä vaikka mitä. Tänään tein kääretorttulevystä leivoksia! Aikaa meni tunti ja ohje oli todella helppo! Tai no, ei näihin mitään ohjetta löytynyt, joten keksein sen itse. :)
 
 
Kääretorttuleivokset mansikka-tuorejuustotäytteellä
 
  • aika 1 h
  • vaikeusaste: helppo
  • määrä: 15 tai 18 leivosta (riippuen siitä kuinka isoja leikkaa)
 
 Kääretorttulevy:

4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl (pakaste)mansikoita
n. 0,5 dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi: Sekoita kuivat aineet ja lisää sihdaten ja varovasti lastalla sekoittaen vaahtoon. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kumoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä liinan alla.

(Sulata mansikat.) Soseuta mansikat ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Maista, että on tarpeeksi makeaa.
 
Halkaise levy puoliksi. Levitä toiselle puoliskolle täyte ja nosta toinen päälle. Leikkaa varovasti paloiksi puukolla, sillä liian kovin ottein täyte saattaisi pursuta ulos.
 
Nam, hyviä olivat! <3
 

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi sattumalta, aivan ihana blogi sinulla! Tätä possuohjetta pitää ehdottomasti kokeilla, ja leivontaohjeita myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidät blogistani. :)

      Tätä ohjetta kyllä kannattaa kokeilla, niin helposti valmistuvaa, mutta silti maukasta ruokaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)