keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Täytetty possun sisäfile ja uunikasviksia sekä toscakakku

Tein koko perheelle ruuan, mihin kuului otsikon sisältämät asiat. :)

Täytettyä possua ja uunikasviksia 4:lle

possun sisäfile n. 600 g
basilikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
aurajuustoa

8 pientä perunaa tai vähemmän isompia
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
oliivi- tai rypsiöljyä
mausteita

Ota sisäfile lämpenemään vähintään 30 minuuttia ennen paistoa. Leikkaa se puoliksi, muttei ihan läpi asti. Levitä leikattuja sivuja hieman. Sisäfileen pitäisi näyttää kuvan kaltaiselta.

 
Lähde leikkaamaan kuvan osoittamalla tavalla. Leikkaa puoleen väliin sivua. Tee molemmat sisäfileen sivut näin.

 

 

 
Fileen pitäisi näyttää tältä.

 

 
Pese basilikan lehtiä ja survo sauvasekoittimella aurajuustoa ja tomaatteja tahnaksi. Valmis "tahna" on yllä.

 
Levitä tahna ja basilikan lehdet possulle. Rullaa kiinni ja laita coctailtikkuja pitämään leikattua sivua kiinni.

Laita vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti.
 
 Kuori kasvikset ja perunat. Lohko sopiviksi paloiksi, perunat neljään tai kuuteen osaan. Laita kaikki kippaan ja sekoita joukkoon öljyä ja mausteita.

 
Minä laitoin pasta basilico -maustetta ja oliiviöljyä.

 
 Levitä pellille. Ota liha pois uunista 30 minuutin jälkeen ja siirrä kasvisten viereen.

Tuohon tyhjään kohtaan pellille siirretään liha ottimilla. Sitten vain pelti takaisin uuniin n. 30 minuutiksi.






 
 Toscakakku

 2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl maitoa

+ hieman rasvaa ja mannasuurimoita/korppujauhoja vuuan voiteluun

Kuorrutus:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 rkl jauhoja
2 rkl maitoa
1,5 dl mantelilastuja = 50 g


Ota munat lämpenemään noin tuntia etukäteen.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Tässä valmis, vaalea munavaahto.

Lisää jauhot, juokseva rasva ja maito. Sekoita.
 
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 20-25 minuuttia.
 
Valmistele sillä aikaa kuorrutus. Laita ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes seos on paksuhkoa.



Ota pohja pois uunista ja levitä kuorrutus sille. Paista keskitasolla ainakin 15 minuuttia.

Valmis toscakakku.





 

2 kommenttia:

  1. Nam! Voi kun itsellänikin olisi aikaa ruuanlaittoon!

    http://annasophiadiy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Varmasti tänne tulee myös postauksia, joissa teen nopeasti valmistuvia ruokia! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)