keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Taksvärkki

Taksvärkkirahat ansaittu!
Vietin aamupäivän mummulassani leipoessa. Olin siellä kolme tuntia, ja siinä ajassa ehtii paljon. Tein omenapiirakkaa, mokkapaloja ja kuppikakkuja. Moninkertaistin  nämä taikinat, sillä mummullani ja vaarillani on yritys ja kahvittelijoita riittää.



Omenapiirakka (piirakkavuokaan, jonka halkaisija n. 27 cm)

100 g voita/margariinia
0,5 dl sokeria
1 muna
1,75 dl jauhoja (tai halutessasi 1,25 dl jauhoja ja 0,5 dl hiutaleita)
1 tl leivinjauhetta

3 dl omenapaloja eli n. 2 omenaa palasteltuna
1 prk kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 muna

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Levitä piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Ripottele omenat päälle. Sekoita loput aineet ja levitä kermaviiliseos piirakalle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 25 minuuttia.

Ohje on alunperin Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset, mutta olen muutellut sitä hieman.

Kaksin- tai kolminkertaista pellille tehdessäsi, määrä riippuu pellin suuruudesta.



Suklaakuppikakut (12 isoa tai 24 pientä)

150 g voita/margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

n. 4 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
100 g voita/margariinia
loraus maitoa

Pehmitä ravsa mikrossa tai huoneen lämmössä. Sekoita tomusokeri, kaakao ja rasva voimakkaasti puulastalla "vaivaten". Lisää joukkoon  maitoa, kunnes seos on sopivan paksuista. Kuorrute ei saa olla perus tomusokerikuorrutteen löysää, vaan se pitää pystyä levittämään veitsellä tai pursottamaan. Kuorruta kuppikakut ja koristele halutessasi.

Pohja on Kinuskikissalta, kuorrute omasta päästä.



Mokkapalat, tai oikeammin suklaapiiras, sillä tässä ohjeessa ei ole kahvia (piirakkavuoka halkaisijaltaan n. 27 cm)

2,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Tässä pellillinen suklaapiirakkaa leikkaamattomana.
1,5 tl leivinjauhetta

-sekoita-

100 g voita/margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta

-kiehauta-

0,5 dl maitoa
1 muna

-sekoita kaikki toisiinsa ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia-

Kuorrutteen tein näin:

2 dl tomusokeria
1 dl sulaa rasvaa
1 rkl kaakaojauhetta
n. 1 rkl maitoa

Sekoita muut paitsi maito. Lisää maito lopuksi pikkuhiljaa ja lisää tarvittaessa, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Levitä pohjalle ja koristele esim. nonparelleillä.

Ohje on netistä kauan sitten otettu, eli en muista lähdettä. Tästä tulee hyviä ja kosteita leivoksia!

Kaksin- tai kolminkertaista pellille tehdessäsi. Määrä riippuu pellin suuruudesta.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)