perjantai 27. syyskuuta 2013

Nopea arkiateria

Tänään tein perheelleni nopeasti valmistuvaa ruokaa. Uunilohta, perunamuusia ja mustikkarahkaa jälkiruuaksi. Helppoa ja nopeaa, mutta hyvää ruokaa!

Uunilohta ja perunamuusia 4:lle

500 g (meri)lohta
pasta basilico -maustetta tai oman maun mukaan jotain muuta

8-10 perunaa
2 dl maitoa
ripaus suolaa

Laita lohi vuokaan ja ripottele päälle mausteet. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Pese ja kuori perunat, pilpo 4-6 osaan. Laita perunat kattilaan ja päälle vettä niin, että perunat peittyvät hyvin. Keitä 20-25 minuuttia.
Soseuta perunat sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lämmitä maito ja sekoita soseen joukkoon. Vatkaa täydellä teholla muutama minuutti. Mausta muusi halutessasi suolalla.


Mustikkarahka (perus rahka-ohjeellani)

2,5 dl flora vispiä
1 prk = 250 g maitorahkaa
4 dl mustikoita (tuoreita tai pakastimesta) -> survo
0,5 dl sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon muut aineet.

Pääruuasta en huomannut kuvia ottaa, rahkasta kylläkin.



Tuntuu, että syksy on tullut ihan muutamassa päivässä kunnolla. Ainakin näin on täällä Länsi-Suomessa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)