perjantai 20. syyskuuta 2013

Mustikka-kermaviilipiirakka

Onko parempaa kuin mustikkapiirakka, jossa päällä kermaviiliä? :)

Tekaisin piirakan pakastimessa olleista mustikoista. Tunti menee, jos uunissa olon laskee mukaan.

Mustikka-kermaviilipiirakka

100 g voita/margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl jauhoja
0,5 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

4 dl mustikoita

1 prk kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Voitele piirakkavuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota sokeri ja rasva, sekoita joukkoon muna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Taputtele piirakkavuokaan.

Laita mustikat pohjan päälle. Sekoita muut ainekset ja levitä seos mustikoiden päälle.

Paista n. 25 minuuttia.

Mielestäni tämä piirakka on parhainta kylmänä!
Marjoja voi myös vaihdella mielen mukaan, mutta happamien kanssa täytteeseen kannattaa laittaa hieman enemmän sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)