lauantai 28. syyskuuta 2013

Marmoroitu mansikkakääretorttu

Leivoin viikonlopun jälkiruuaksi kääretortun, jota äiti toivoi. Hän oli nähnyt Jamie Oliverin tekevän tv-ohjelmassa herkullisen kääretortun. Pohjana oli kääretorttutaikina, joka jaettiin kahtia ja toinen puoli maustettiin kaakaojauheella. Taikinat levitettiin pellille ja vedeltiin lastalla marmorikuvioksi. Kypsän pohjan päälle levitettiin mansikkahilloa ja vanilja- sekä suklaajäätelöä. Kuulostaa ihanalta!
Kääretorttu oli oikeasti hyvää! Kannattaa kokeilla!

Marmoroitu mansikkakääretorttu Jamie Oliverin tapaan

4 munaa
1 dl sokeria
0, 75 dl vehnäjauhoja
0, 75 dl perunajauhoja
0, 5 tl leivinjauhetta
Toiseen taikinapuoliskoon:
 n. 0, 25 dl kaakaojauhetta

2 dl mansikkahilloa
N. 3 dl vaniljajäätelöä
N. 3 dl suklaajäätelöä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti lastalla käännellen munavaahtoon. Jaa taikina kahtia ja sekoita toiseen kaakao. Levitä taikinat kasoiksi leivinpaperoidulle pellille ja vetele lastalla niin, että taikinaan tulee marmorikuvio. Paista 225-asteessa 7-10 minuuttia. 

Kumoa kääretorttu heti uunista ottamisen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi kääretortusta ja laita liina päälle. Jäädytä kokonaan.

Levitä jäähtyneelle torttulevylle mansikkahilloa. Ota vanilja- ja suklaajäätelöä leikkuulaudalle ja siivuta ne ohuiksi. Levitä jäätelösiivut ympäriinsä kääretorttua. Kääri rullalle ja laita pakastimeen 2-3 tunniksi. Ota jääkaappiin pehmenemään hetkeksi ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)