keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Mansikkakuppikakut

Tällä kertaa luvassa kuppikakkuja!


 
 
Tein mansikkaisia, eli kuorrutin hyväksi havaitulla kuppisreseptilläni tehdyt kuppikakut mansikkatomusokerista tehdyllä kuorrutteella.
 
Minulla menee näissä noin tunti. Resepti on aika yksinkertainen, mutta kuorrutuksessa kannattaa varoa ettei tomusokeria mene liikaa: muuten tulee liisteriä! (nimimerkillä kokemusta on) :D
 
Kuorrutuksen voi tehdä pursottamalla tai veitsellä "sutaisemalla" niin kuin minä usein teen.
 
Ohje on  kirjasta The Hummingbird bakery - leivonnaisia herkkusuille. Teen vaniljakuppikakkujen mukaan pohjan, kuorrutteessa sovellan.
 
Mansikkakuppikakut 12 kpl
 
1,8 dl vehnäjauhoja
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita/margariinia
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia
 
Kuorrute:
 
4 dl mansikkatomusokeria siivilöitynä
80 g voita (jos käytät jotain pehmeämpää rasvaa, laita hieman vähemmän!)
0,25 dl täysmaitoa
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitelle joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna, vanilja-aromi ja loppu maito sekaisin. Kaada seos monitoimikoneeseen ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiit kakut ovat vaaleanruskeita ja pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Vatkaa tomusokeria ja voita keskinopeudella, kunnes seos on murumaista. Säädä nopeus hiljaiselle ja lisää maito vähän kerrallaan. Kun maito on sekoittunut, käännä nopeus täysille ja vatkaa vähintään 5 minuuttia.
 
Kuorruta täysin jäähtyneet kakut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)