maanantai 23. syyskuuta 2013

Juustokakkumuffinit = suklaamuffinit tuorejuustotäytteellä

Tässä lupailemani leivontapostaus! :)

Päätin tehdä Lunni leipoo -blogista löytyneen reseptin mukaan muffineita. Maistiaiset jäävät minun osaltani huomiselle, mutta vanhempani maistoivat ja kehuivat.

Juustokakkumuffinit

Muffinitaikina:
125 g margariinia
4 1/2 dl jauhoja
2 dl sokeria
1 1/2 dl kaakojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 munaa

Juustokakkutaikina:
200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
1 muna
2 rkl sokeria



Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään muffinitaikinan kuivat aineet (jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe), käytä tarvittaessa siivilää. Vatkaa keskenään munat, maito ja jäähtynyt margariinisula, sekoita joukkoon nopeasti kuivat aineet.
Valmista juustokakkutaikina sekoittamalla ainekset keskenään tasaiseksi, mielellään sähkövatkaimella.
Aseta 12-koloiseen muffinivuokaan jokaiseen koloon paperinen vuoka, jaa molemmat taikinat vuorotellen (suklaataikinaa ensin) paperivuokiin. Paista uunissa 20-30 minuuttia.



Lunni leipoo -blogin vinkkejen mukaan näiden ei olisi pitänyt kohota juurikaan uunissa, mutta minun muffinini kohosivat kylläkin kaksinkertaisiksi! :D

// Kun päivää myöhemmin maistoin näitä, oli hyviä jääkaappikylmänäkin.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi!
    Ajattelin sen verran kysyä näistä muffineista, että laitoitko siis vielä juustotaikinan päälle hieman suklaataikinaa? :)

    VastaaPoista
  2. Joo :) Eli ensin suklaataikinaa aika reilusti muffinivuokiin, sitten päälle jakaa juustokakkutäytteen ja lopuksi vielä nokare tummaa taikinaa päällimmäiseksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)